2016-02-17 15:04:36• hírek • Kocsis Zoltán

Minden második jármű komoly műszaki problémákkal küszködik

A tavalyi esztendőben közel háromezer gépkocsit ellenőriztek a Gépjármű-nyilvántartó Hivatal munkatársai Szatmár megyében. Ezek közül több mint a fele komoly műszaki gondokkal küszködött, derül ki az intézmény évértékelőjéből.

Ezek szerint a tavaly a megyében összesen 2791 gépkocsit vizsgáltak meg a hivatal munkatársai. Közülük 106 (3,8%) volt balesetveszélyes állapotban - elsősorban a fék- és a kormányrendszer miatt -, ezeknek azonnal bevonták a forgalmi engedélyét.

A járművek 75,71%-a esetében állapítottak meg komoly műszaki gondokat vagy nem voltak rendben a dokumentumok.

Minden második gépkocsi, pontosabban 55%-uk esetében fedeztek komoly műszaki hiányosságokat, 2,76% esetében nem volt elvégezve a kötelező időszakos műszaki ellenőrzés, 5,8% esetében pedig a megengedettnél magasabb volt a károsanyag-kibocsátás értéke.

Az ellenőrzések következtében Szatmár megyében 1160 bírságot róttak ki, 15 jogosítványt és 298 forgalmi engedélyt vontak be.

Országos szinten 81.702 gépkocsit ellenőriztek, ezek közül 27% volt 15 évnél idősebb. Ezen kategória 63,07%-ánál találtak komoly műszaki hiányosságokat, míg a 6-8 éves gépkocsik 48,01%-ánál, a 0-3 éves autók esetében pedig a 28,47%-ánál.

A hivatal közleménye felhívja azonban a figyelmet: ezek az adatok távolról sem jellemzik az ország illetve a megye teljes gépkocsiparkjának állapotát, mivel eleve olyan járműveket ellenőriztek, amelyek már ránézésre „gyanúsak" voltak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: